Sari la conținut

Sărbătorile vin...

Sărbătorile vin...

       Dragilor, cu toții avem amintiri din copilărie pline de magia sărbătorilor. Sunt convinsă ca deja ați început planificarea unor momente și mai și pentru copilul vostru. Dar cum ne asigurăm că nu facem greșeli? Se știe că multe greșeli de parenting vin din cele mai bune intenții. Și când suntem mai plini de intenții bune decat de sărbători?

       Cred ca tuturor ni s-a spus că dacă nu suntem cuminți nu o să vina Moșul. Vă mai aduceți aminte cât de confuzi eram pentru că nu mai știam dacă moșul este bun sau rău? Psihicul copilului este zdruncinat din temelii de această afirmație și cred că nici nu v-ați gândit că este, de fapt, o formă de abuz emoțional.

       Și pentru ca în perioada aceasta a da este la fel de important cu a primi, haideți ca împreună să facem un cadou special tuturor copiilor care nu sunt așa de norocoși cum este al nostru!

       Haideți să vorbim cu Moș Crăciun să aducă doar 1-2 cadouri din lista primită în scrisoare, cu o valoare financiară mică, și restul să știe că le primește de la părinți, bunici, prieteni. În acest fel, copiii mai puțin norocoși nu o să simtă că au făcut ceva rău și sunt pedepsiți când primesc doar o jucărioară și nu o sa aibă frustrări că moșul care a fost sărac la ei a fost așa de bogat la alții. În plus, o să fie o activitate minunată să faceți un desen cadou ca să bucurați bunicii pentru că și ei l-au bucurat cu un cadou în care era exact trenulețul foarte scump pe care și l-a dorit atât de mult.

       Haideți să creăm și o tradiție! Cel puțin o dată în an, rugați-l să vă ajute să sortați hăinuțe mai vechi, să aleagă dintre jucării pe cele care ar vrea să le dăruiască, și, eventual, să facă și un coș cu dulciuri pentru alți copii mai puțin norocoși.

       Nu-i așa că ar fi un cadou pentru voi să știți că ați pus corect bazele dăruirii și generozității propriului copil?

       Informațiile din acest articol sunt preluate din rubrica radio „Minutul de parenting” difuzată la Radio Timișoara, în data de 16 decembrie 2021.  Ascultă audio aici.

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ! Nu înlocuiește o consultație și nu stabilește un diagnostic.
Te rog să consulți un specialist înainte de a lua o decizie medicală.
Părerile pacienților noștri
Violeta Bonte
Violeta Bonte
2023-09-21
Recomand cu multa căldură este un loc în care copii se simt ca și acasă ia doamna doctor este un medic care pe lângă faptul ca își face meseria este și un om cu care poți comunica mulțumim întregi echipe pentru ajutorul acordat
John Adler
John Adler
2023-09-09
Ma bucur mult ca l-am intalnit pe Dr. Andrei. 10/10
Melania Ologu
Melania Ologu
2023-09-09
Domnul Andrei este un doctor rabdator si cu multa intelegere fata de copii!
Igor Scutaru
Igor Scutaru
2023-09-09
Il recomand cu caldura pe Dl. Dr. Andrei
Adriana Luca
Adriana Luca
2023-07-19
O echipa minunata iar dna doctor Burneci este nu doar o foarte buna profesionista dar si un om cald, generos si foarte empatic. ne bucuram mult ca ne sunteti un partener de nadejde!
Mihaela Diana Crepcia
Mihaela Diana Crepcia
2023-07-18
O recomand din suflet pe dna. dr. Burneci! Datorită dumneaei, astăzi, băiețelul meu este atât de bine!
Elisabeta Szabo
Elisabeta Szabo
2023-07-08
Suntem foarte mulțumiți de serviciul oferit de doamna Dr.Burneci Georgiana,a ajutat pe fata mea foarte mult și o recomand cu toată încrederea!
Alin Isac
Alin Isac
2023-07-06
Recomand! O adevărată profesionistă doamna doctor. Mi-a rezolvat o problemă de sănătate din familie.Personal foarte amabil! Mulțumesc pentru tot!