Sari la conținut

Încălcarea promisiunilor făcute copiilor

Încălcarea promisiunilor făcute copiilor

       Dragilor, sigur și voi ați trecut în copilărie, mai mult sau mai puțin frecvent, prin dezamăgirea dată de a nu primi ceea ce vă promiseseră părinții la un moment dat. Nu mă înțelegeți greșit, sunt convinsă că nu au putut dintr-un motiv sau altul să se țină de cuvânt, dar este important să discutăm de ce nu trebuie să le facem promisiuni pe care nu suntem convinși că le putem respecta celor mici. Mai ales dacă acest lucru este o metodă de a-i influența în a face ceva „Dacă ești cuminte, mâine mergem în parc”.

       Cred că deja v-ați prins că micuții au o memorie uimitoare, mai ales când vine vorba de ceea ce le convine, iar nerespectarea unei promisiuni pe care le-ați facut-o va impacta puternic negativ relația dintre voi și dezvoltarea lui socială. Cum așa, mă întrebați? Haideți să analizăm puțin!

       Începem cu faptul o să își piardă încrederea și respectul față de voi și o să învețe între timp și  că este absolut în ordine una să zici și alta să faci. De fapt, nu asta ați făcut și voi? Și cred că v-ați dat deja seama că tocmai s-a pus o cărămidă în fundația spre a deveni un adult social iresponsabil, care nu v-a avea nici o problemă în a minți pentru a ieși din situații nedorite.

       Continuăm cu sentimentele de neimportanță, neiubire și trădare pe care i le declanșați. Sunt convinsă că ați făcut promisiunea cu intenția fermă de a o respecta, dar uneori acest lucru devine imposibil. Ce facem atunci? Îi explicăm pe îndelete motivele pentru care suntem nevoiți să ne încălcăm cuvântul și, foarte important, ne cerem iertare pentru asta.

       Mare grijă cum vă exprimați! Nu este necesar să folosiți cuvântul promit ca ei să interpreteze ceea ce ziceți ca fiind o promisiune. Dacă vreți să evitați scenariul cu ochii înlăcrimați și vocea tremurândă care vă reproșează „Dar mi-ai promis”, mai bine spuneți „Maine, dacă totul este în ordine, poate mergem la film”. În acest fel o să perceapă și faptul că există o posibilitate ca acest lucru să nu se întâmple.

       Informațiile din acest articol sunt preluate din rubrica radio „Minutul de parenting” difuzată la Radio Timișoara, în data de 24 februarie 2022. Ascultă audio aici.

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ! Nu înlocuiește o consultație și nu stabilește un diagnostic.
Te rog să consulți un specialist înainte de a lua o decizie medicală.
Părerile pacienților noștri
Violeta Bonte
Violeta Bonte
2023-09-21
Recomand cu multa căldură este un loc în care copii se simt ca și acasă ia doamna doctor este un medic care pe lângă faptul ca își face meseria este și un om cu care poți comunica mulțumim întregi echipe pentru ajutorul acordat
John Adler
John Adler
2023-09-09
Ma bucur mult ca l-am intalnit pe Dr. Andrei. 10/10
Melania Ologu
Melania Ologu
2023-09-09
Domnul Andrei este un doctor rabdator si cu multa intelegere fata de copii!
Igor Scutaru
Igor Scutaru
2023-09-09
Il recomand cu caldura pe Dl. Dr. Andrei
Adriana Luca
Adriana Luca
2023-07-19
O echipa minunata iar dna doctor Burneci este nu doar o foarte buna profesionista dar si un om cald, generos si foarte empatic. ne bucuram mult ca ne sunteti un partener de nadejde!
Mihaela Diana Crepcia
Mihaela Diana Crepcia
2023-07-18
O recomand din suflet pe dna. dr. Burneci! Datorită dumneaei, astăzi, băiețelul meu este atât de bine!
Elisabeta Szabo
Elisabeta Szabo
2023-07-08
Suntem foarte mulțumiți de serviciul oferit de doamna Dr.Burneci Georgiana,a ajutat pe fata mea foarte mult și o recomand cu toată încrederea!
Alin Isac
Alin Isac
2023-07-06
Recomand! O adevărată profesionistă doamna doctor. Mi-a rezolvat o problemă de sănătate din familie.Personal foarte amabil! Mulțumesc pentru tot!