Sari la conținut

Amenințarea cu celălalt părinte

Amenințarea cu celălalt părinte

       Dragilor, în foarte multe familii se întâmplă ca cei mici să petreacă mai mult timp cu unul dintre părinți. Da, în general este mama, dar sunt și situații în care tătici foarte implicați preiau cu succes mare parte din responsabilitățile zilnice. Indiferent despre care dintre părinți vorbim, este de înțeles că uneori, după ce micul tiran îi pune răbdarea la încercare și îi epuizează orice resurse ar fi avut la începutul zilei, ajunge să îi zică „Stai că vezi tu când ajunge tata acasă, vorbim atunci!” (înlocuiți voi cu mama dacă și unde este cazul).

       Această amenințare nu ar trebui să-și aibă locul în vocabularul părinților. De ce? Păi…1). Ca procesul de disciplinare pe care îl căutați să fie eficient, el trebuie să se facă imediat după ce a fost comisă greșeala. Până ajunge tata acasă este posibil ca cel mic nici să nu mai țină minte ce a făcut. 2). Ce îi spune asta? „Mama nu este în stare să mă pedepsească singură, trebuie să fie și tata prezent. Data viitoare nici nu o mai iau în seamă când îmi interzice ceva”. Și uite cum ți-ai știrbit singură autoritatea 3). Dar cu ce a greșit tata în toată ecuația asta de a devenit cel rău? Pentru că și imaginea lui ați stricat-o în fața copilului când l-ați transformat în inchizitor în mintea sa.  4). Vă puteți imagina în ce teroare emoțională o să trăiască cel mic, mai ales dacă este mai sensibil, în restul zilei anticipând pedeapsa pe care o să i-o dea omul cel rău?

       Ca să nu mai vorbim de episodul doi, care începe atunci când tata revine și se numește „spune-i lui tata ce ai făcut astăzi!”. Credeți că o să-l ajute cu ceva pe puiuț dacă îi creați sentimente de rușine? Vă spun eu ca nu. De la asta o să devină inhibat, o să se închidă în el, o să îi scadă încrederea în sine și tot de aici o să pornească o teamă de judecată celorlalți de toată frumusețea.

       Luând în considerare aceste aspecte, așa-i că înțelegeți de ce susțin cu atâta ardoare anularea acestui serial?

          Informațiile din acest articol sunt preluate din rubrica radio „Minutul de parenting” difuzată la Radio Timișoara, în data de 09 Iunie 2022. Ascultă audio aici.

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.
Părerile clienților noștri

Recenzii adăugate de clienți

Violeta Bonte
Violeta Bonte
2023-09-21
Recomand cu multa căldură este un loc în care copii se simt ca și acasă ia doamna doctor este un medic care pe lângă faptul ca își face meseria este și un om cu care poți comunica mulțumim întregi echipe pentru ajutorul acordat
John Adler
John Adler
2023-09-09
Ma bucur mult ca l-am intalnit pe Dr. Andrei. 10/10
Melania Ologu
Melania Ologu
2023-09-09
Domnul Andrei este un doctor rabdator si cu multa intelegere fata de copii!
Igor Scutaru
Igor Scutaru
2023-09-09
Il recomand cu caldura pe Dl. Dr. Andrei
Adriana Luca
Adriana Luca
2023-07-19
O echipa minunata iar dna doctor Burneci este nu doar o foarte buna profesionista dar si un om cald, generos si foarte empatic. ne bucuram mult ca ne sunteti un partener de nadejde!
Mihaela Diana Crepcia
Mihaela Diana Crepcia
2023-07-18
O recomand din suflet pe dna. dr. Burneci! Datorită dumneaei, astăzi, băiețelul meu este atât de bine!
Elisabeta Szabo
Elisabeta Szabo
2023-07-08
Suntem foarte mulțumiți de serviciul oferit de doamna Dr.Burneci Georgiana,a ajutat pe fata mea foarte mult și o recomand cu toată încrederea!
Alin Isac
Alin Isac
2023-07-06
Recomand! O adevărată profesionistă doamna doctor. Mi-a rezolvat o problemă de sănătate din familie.Personal foarte amabil! Mulțumesc pentru tot!