Sărbătorile vin...

Sărbătorile vin...

       Dragilor, cu toții avem amintiri din copilărie pline de magia sărbătorilor. Sunt convinsă ca deja ați început planificarea unor momente și mai și pentru copilul vostru. Dar cum ne asigurăm că nu facem greșeli? Se știe că multe greșeli de parenting vin din cele mai bune intenții. Și când suntem mai plini de intenții bune decat de sărbători?

       Cred ca tuturor ni s-a spus că dacă nu suntem cuminți nu o să vina Moșul. Vă mai aduceți aminte cât de confuzi eram pentru că nu mai știam dacă moșul este bun sau rău? Psihicul copilului este zdruncinat din temelii de această afirmație și cred că nici nu v-ați gândit că este, de fapt, o formă de abuz emoțional.

       Și pentru ca în perioada aceasta a da este la fel de important cu a primi, haideți ca împreună să facem un cadou special tuturor copiilor care nu sunt așa de norocoși cum este al nostru!

       Haideți să vorbim cu Moș Crăciun să aducă doar 1-2 cadouri din lista primită în scrisoare, cu o valoare financiară mică, și restul să știe că le primește de la părinți, bunici, prieteni. În acest fel, copiii mai puțin norocoși nu o să simtă că au făcut ceva rău și sunt pedepsiți când primesc doar o jucărioară și nu o sa aibă frustrări că moșul care a fost sărac la ei a fost așa de bogat la alții. În plus, o să fie o activitate minunată să faceți un desen cadou ca să bucurați bunicii pentru că și ei l-au bucurat cu un cadou în care era exact trenulețul foarte scump pe care și l-a dorit atât de mult.

       Haideți să creăm și o tradiție! Cel puțin o dată în an, rugați-l să vă ajute să sortați hăinuțe mai vechi, să aleagă dintre jucării pe cele care ar vrea să le dăruiască, și, eventual, să facă și un coș cu dulciuri pentru alți copii mai puțin norocoși.

       Nu-i așa că ar fi un cadou pentru voi să știți că ați pus corect bazele dăruirii și generozității propriului copil?

       Informațiile din acest articol sunt preluate din rubrica radio „Minutul de parenting” difuzată la Radio Timișoara, în data de 16 decembrie 2021.  Ascultă audio aici.

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.
Părerile clienților noștri

Recenzii adăugate de clienți

Felicia Cretan
Felicia Cretan
25. August, 2022.
Multumesc doamnei doctor pentru tot suportul oferit si o recomandam cu caldura tuturor celor care au nevoie de un medic bun.
Victoria Golea
Victoria Golea
10. Octombrie, 2021.
Vocație, pasiune, abnegaţie, muncă şi dăruire nelimitate. Mult succes!!!
Matei Buchi
Matei Buchi
6. Octombrie, 2021.
La cabinetul doamnei doctor e mereu o plăcere să mergi,pe lângă serviciile de cea mai bună calitate,doamna doctor e o persoană calmă,răbdătoare și foarte bine pregătită în domeniul de psihiatrie pediatrică.Caută întotdeauna cele mai bune tratamente pentru pacienți și ține cont de părerile acestora.Dacă doriți să fiți tratat cu respect vă recomand din suflet cab.doamnei doctor Burneci Georgeana. Noi îi mulțumim enorm pentru tot ajutorul.
TheSporea
TheSporea
10. Decembrie, 2020.
Pentru noi a fost o cea mai buna,dupa aproape 3 ani de mers la tot felul de doctori, psihologi, psihiatrii, neurologi, dansa ne- a pus diagnostic, ne- a indrumat pasii pentru a- i fi cat mai bine fetitei.Ne-a raspuns la orice intrebare si ne- a ajutat cum a stiut dansa mai bine.O recomand din suflet, este foarte rabdatoare, calma. Nota 10+.
Luiza David Horoba
Luiza David Horoba
4. Noiembrie, 2020.
Recomand cu căldură!profesionalism,seriozitate.