Sari la conținut

Furișatul pe lângă copil

Furișatul pe lângă copil

          Dragilor, știu că nici pentru voi nu există durere mai mare decât să îți vezi copilul plângând, în suferință. Și ați face orice vă stă în putință să nu fiți voi cei care îi produc durerea. Este de înțeles, este bine că gândiți și simțiți așa, dar sunt anumite situații în care acest lucru este de preferat pentru o anumită perioadă de timp, dacă luăm în considerare urmările pe termen lung. Un exemplu concret în direcția aceasta este plecatul pe furiș de lângă copil.

          Cu cât cel mic este mai atașat de părinți, cu atât despărțirea este mai grea. În special dacă vorbim despre mamă. La început, indiferent dacă ea merge până la magazin și lipsește 10 minute  sau se duce la capătul pământului să lucreze 8 ore, indiferent dacă el se joacă fericit cu tata sau stă în brațele bunicii, să o vadă plecând este o catastrofă. Și bineînțeles că o să plângă, o să se agațe de ea și o să o facă să creadă că este cea mai rea mamă din lume. Dacă ați trecut prin această situație sau doar vi-o imaginați, cred că puteți înțelege de ce aceasta este încă una dintre greșelile de parenting făcute cu cele mai bune intenții. Haideți să vedem cum este recomandat să procedăm!

          Înainte de a pleca, este bine să îi explici puiuțului unde te duci și cât vei lipsi. Pentru că este absurd să credem că cel mic știe ce înseamnă 10 minute sau 8 ore, folosiți-vă de activitățile și rutinele lui pentru a-i explica. „Trebuie să merg la magazin să cumpăr pâine, dar până ce tu cânți 3 cântecele și te joci cu trenulețul cu tata, o să mă întorc” sau „Trebuie să merg la lucru. Nu o să fiu lângă tine dar tu o să rămâi cu bunica, să vă distrați împreună. După micul-dejun, o să mergeți în parc, vă întoarceți acasă să păpați de prânz, te pui la somn, iar când te trezești o să fiu acasă să ne jucăm împreună.”

          Este important să îți iei la revedere de la el. Puteți să vă creați propriul ritual de despărțire. Probabil, după ce o să te vadă plecând la început, o să plângă câteva minute, dar așa o să-și echilibreze emoțiile date de despărțire. Și o să înțeleagă că mama, chiar dacă pleacă, mereu se va intoarce. Dacă dispari pur și simplu, o să te caute anxios în toată casa și se pot declanșa sentimente intense de insecuritate, lipsă de protecție și abandon, iar pe viitor va fi mereu agățat de tine pentru că nu știe când ai putea să dispari din nou.

         

 

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.
Părerile clienților noștri

Recenzii adăugate de clienți

Marius
Marius
09/02/2023
da, este ok
Felicia Cretan
Felicia Cretan
25/08/2022
Multumesc doamnei doctor pentru tot suportul oferit si o recomandam cu caldura tuturor celor care au nevoie de un medic bun.
Victoria Golea
Victoria Golea
10/10/2021
Vocație, pasiune, abnegaţie, muncă şi dăruire nelimitate. Mult succes!!!